UGIR-1903 UNIUNEA GENERALĂ
A INDUSTRIAŞILOR DIN ROMÂNIA
 
   
romana | english
Confederatia Patronala a industriei din România Uniunea Generală a industriaşilor din România UGIR-1903
 

  Presa

  Comunicate de presa
Conferinte de presa
UGIR-1903 in presa
   
     Materiale
 
Propunerile UGIR-1903 si CONPIROM privind masurile de relansare economica a Romaniei citeste»


Reindustrializarea Romaniei. Pozitia UGIR-1903 prezentata la lansarea spre dezbatere a strategiei privind Reindustrializarea Romaniei. citeste»


Rezolutia Adunarii Generale a UGIR-1903 din 29.03.2010 citeste»


Programul UGIR-1903 privind masurile de sprijinire si relansare sustenabila a economiei - Document al Adunarii Generale a UGIR-1903 din 29.03.2010 citeste»


Strategia Uniunii Europene - EUROPA 2020 Prezentare (en) citeste»


Negocierile colective şi stabilirea salariului minim in unele ţări europene
Rolul şi practica dialogului social bipartit la nivelul statelor membre ale UE
citeste»


   
 
  UGIR-1903  »  COMUNICAT DE PRESA
   
 
   COMUNICAT DE PRESA

2007-10-26
UGIR-1903 poate aduce un sprijin insemnat in dezvoltarea relatiilor comerciale ale Romaniei si pe aceasta cale la mentinerea ritmului cresterii economice.

Romania are nevoie de extinderea si diversificarea relatiilor comerciale in afara spatiului comunitar. Schimburile comercial intracomunitare ale Romaniei se indreapata spre 80% din totalul marfurilor si serviciilor livrate de tara noastra fiind epuzate practic posibilitatile de crestere pe mai departe a exporturilor.

Exigentele dezvoltarii economice, ale mentinerii ritmului de dezvoltare al Romaniei trebuie sa aiba in vedere piete din afara spatiului comunitar, cu precadere pietele traditionale ale firmelor din tara noastra. Firmele din Romania sunt cunoscute si asteptate pe aceste piete, iar UGIR-1903 are si dezvolta in continuare relatii pe aceste piete prin semnarea de noi acorduri de cooperare.

In acest sens, in aceasta saptamana, UGIR-1903, in cadrul misiunii economice desfasurate in Egipt, a avut discutii si a semnat acorduri de cooperare cu Federation of Egyptian Industries – presedinte Galal A. El-Zorba (organizatie deosebit de puternica si de influenta, omoloaga UGIR-1903) si cu Egyptian Businessmen's Association – vicepresedinte Mohamed B. Chatwaary (organizatie patronala din Alexandria reprezentand 40% din economia Egipteana).

La intalnirea organizata de comisia bilaterala romano-egipteana cu suportul Egyptian Businessmen's Association – Hassan El Shafei au fost detaliate posibilitatile si domeniile economice vizate cum sunt IT, industria agroalimentara, industria auto, industria chimica, proiecte mari de infrastructura, dar si din alte industrii. S-a desprins posibilitatea delocalizarii unor productii pentru firmele romanesti in Egipt pentru acele produse care devin nerentabile.

Totodata, presedintele UGIR-1903 dl Ioan Cezar CORACI si delegatia romana a fost primita de dna Fayza Aboul Nagar, minstrul cooperarii internationale din Egipt care si-a exprimat interesul pentru dezvoltarea pe mai departe a colaborarii reciproce. S-a stabilit ca acestea sa se desfasoare sub noi forme: Centru de formare profesionala romano-egiptean, show room dedicat firmelor romanesti, infiintare de consortii de firme din cele doua tari pentru participarea la proiectele mari de infrastuctura din Egipt.

Pe toata perioada misiunii delegatia romana a fost insotita de excelenta sa dl Gheorghe DUMITRU si de consilierul economic al amabasadei dl Onoriu NAN.


 
 Newsletter
 

inscrie:
 
Linkuri utile
  CES
Presedintie
Guvern
Camera Deputatilor
Senat
Legislatie
 
   
Informatii utile
   
   


© 2007 UGIR-1903. Toate drepturile rezervate.