UGIR-1903 UNIUNEA GENERALĂ
A INDUSTRIAŞILOR DIN ROMÂNIA
 
   
romana | english
Confederatia Patronala a industriei din Romānia Uniunea Generală a industriaşilor din România UGIR-1903
 

  Activitate

  Dialog social
Materiale, documente
Publicatii
Evenimente
Stiri, informatii
Misiuni economice
Inchiriere sali
   
     Info ţări
 
De ce China?
De ce Egipt?
De ce Franta?
De ce India?
De ce Spania?
De ce SUA?


mai multe»
     Materiale
 
Propunerile UGIR-1903 si CONPIROM privind masurile de relansare economica a Romaniei citeste»


Reindustrializarea Romaniei. Pozitia UGIR-1903 prezentata la lansarea spre dezbatere a strategiei privind Reindustrializarea Romaniei. citeste»


Rezolutia Adunarii Generale a UGIR-1903 din 29.03.2010 citeste»


Programul UGIR-1903 privind masurile de sprijinire si relansare sustenabila a economiei - Document al Adunarii Generale a UGIR-1903 din 29.03.2010 citeste»


Strategia Uniunii Europene - EUROPA 2020 Prezentare (en) citeste»


Negocierile colective şi stabilirea salariului minim in unele ţări europene
Rolul şi practica dialogului social bipartit la nivelul statelor membre ale UE
citeste»


   
 
  UGIR-1903  »  Misiuni economice » Misiune Economica in Columbia-Bogota
     
 
Misiune Economica in Columbia-Bogota
Perioada: 25 Sept-4 Oct., 2008

In perioada 25 sept.- 4 oct., 2008 s-a desfasurat misiunea economica in Columbia – Bogota la care au participat reprezentantul UGIR-1903, Dl. Prim VicePresedinte Nicu Stefan,  Domnul Consilier Buzea Gabriel MIMMCTPL- DGRE, doamna secretar economic Sarmiza Bumbaru de la BPCE Bogota, reprezentanti ai celor opt firme romanesti participante la delegatie, reprezentantul CPRC.

Deplasarea s- a efectuat in orasele Cartagena  si Bogota in perioada desfasurarii celei de a XXVII-a editii  a Expozitiei Industriale - Feria Internacional de Bogota, Expozicion Industrial - FIB  2008 (http://www.feriainternacional.com/). Acest eveniment expozitional s-a bucurat de participarea a 800 de expozanti si 500 firme de achizitii internationale din 28 de tari,  fiind specializat conform  celor cinci  sectiuni  in domeniul industriei de IT, automatizari industriale, masini agricole, combustibili - lubrifianti, gaze naturale, utilaje pentru constructii, utilaje pentru prelucrarea lemnului.  Un interes deosebit au prezentat sectiunile Expometalica si Eficientia & Seguridad.

In ziua de 26 septembrie a avut loc la Bogota o prima intalnire cu Asocatia de Securitate Privata cu care au avut loc consultari asupra prevederilor legislatiei columbiene  iar in ziua de 27 septembrie a fost efectuata o vizita in Portul Cartagena unde s-au purtat discutii cu Societatea Portuara Regionala Cartagena care gestioneaza exploatarea portului asupra sistemului de paza si securitate in port.

Participarea la seminarul „Romania –Columbia, comert cu Europa. Oportunitati de afaceri  cu firme din Romania” urmata de intalniri bilaterale organizat cu sprijinul Camerei de Comert din Bogota, au oferit firmelor romanesti o imagine de ansamblu asupra cererii si ofertei de produse in Columbia. Cu acest prilej,  Presedinta Camerei de Comert Cartagena, doamna Silvana Giaimo Chavez, a subliniat faptul ca in oras functioneaza importante fabrici din sectorul petrochimie, industria materialelor plastice, industria alimentara, materiale de constructii si metalurgie, firme care activeaza in domeniul turismului, industriei revenindu-i 36,3% din activele primelor 200 societati comerciale cartagineze si 47,1% din vanzari.

In  data de 30 septembrie s-a organizat un seminar de afaceri la Bogota cu participarea a 77 reprezentanti ai unor firme columbiene in cadrul caruia au fost facute prezentari referitoare la cadrul juridic  columbian al investitiilor straine  si principalelor sectoare care ofera oportunitati pentru investitorii straini in Bogota si zona limitrofa. Partea romana  a facut o scurta expunere a ofertei de export,  subliniind produsele cu un grad inalt tehnologic precum si stadiul relatiilor economice bilaterale romano-columbiene.

 In perioada de 1-2 octombrie  au fost organizate doua seminarii economice in vederea promovarii oportunitatilor de afaceri romanesti si identificarii de posibilitati de cooperare cu firme columbiene din zone diferite, si anume : unul la Centrul de promovare economica din Bogota  a regiunii Valle de Cauca  la care a participat domnul Jairo Rodriguez – membru al Congresului Republicii, reprezentanti ai primariei Santander, delegati ai Camerei de Comert Cali, oameni de afaceri si consultanti. Domnul Carlos Enrique Rios Chaparron  directorul Centrului de Cercetare Tehnologica pentru industria Constructiilor de Masini (CRTM) organizator al Targului de Contractare TECNOMETALURGICS 2009 (
http://www.crtm.org.co/noticia.php3?nt=113) care se va desfasura in semestrul II al 2009, a oferit pentru Romania invitatia de participare si  spatiu gratuit pentru expunere la aceasta editie. Un alt seminar s- a desfasurat  la Centrul de Promovare economica din Bogota a regiunii Boyaca unde au avut loc tratative comerciale cu oamenii de afaceri prrezenti la reuniune.


 
 Newsletter
 

inscrie:
 
Linkuri utile
  CES
Presedintie
Guvern
Camera Deputatilor
Senat
Legislatie
 
   
Informatii utile
   
   


© 2007 UGIR-1903. Toate drepturile rezervate.