UGIR-1903 UNIUNEA GENERALĂ
A INDUSTRIAŞILOR DIN ROMÂNIA
 
   
romana | english
Confederatia Patronala a industriei din Romānia Uniunea Generală a industriaşilor din România UGIR-1903
 

  Activitate

  Dialog social
Materiale, documente
Publicatii
Evenimente
Stiri, informatii
Misiuni economice
Inchiriere sali
   
     Info ţări
 
De ce China?
De ce Egipt?
De ce Franta?
De ce India?
De ce Spania?
De ce SUA?


mai multe»
     Materiale
 
Propunerile UGIR-1903 si CONPIROM privind masurile de relansare economica a Romaniei citeste»


Reindustrializarea Romaniei. Pozitia UGIR-1903 prezentata la lansarea spre dezbatere a strategiei privind Reindustrializarea Romaniei. citeste»


Rezolutia Adunarii Generale a UGIR-1903 din 29.03.2010 citeste»


Programul UGIR-1903 privind masurile de sprijinire si relansare sustenabila a economiei - Document al Adunarii Generale a UGIR-1903 din 29.03.2010 citeste»


Strategia Uniunii Europene - EUROPA 2020 Prezentare (en) citeste»


Negocierile colective şi stabilirea salariului minim in unele ţări europene
Rolul şi practica dialogului social bipartit la nivelul statelor membre ale UE
citeste»


   
 
  UGIR-1903  »  Misiuni economice » Misiune Economica Chicago / SUA
     
 
Misiune Economica Chicago / SUA
Perioada: 9-15 MARTIE 2007

In perioada 9-15 MARTIE 2007, a avut loc, la Chicago, Misiunea Economica organizata de UGIR-1903 in parteneriat cu Ministerul Economiei si Comertului si Centrul Roman de Promovarea Comertului Exterior.

Prof. Dr. Ioan Cezar CORÂCI, presedintele UGIR-1903, a condus delegatia romana, semnand un Acord de Cooperare cu cea mai veche asociatie de oameni de afaceri din America – The International Trade Club of Chicago, organizatie ai carei membri acopera un produs brut regional de 423 miliarde USD- de peste patru ori mai mare decat PIB-ul Romaniei realizat in 2006.

Aceasta asociatie cuprinde companii de pe tot cuprinsul Americii. Infiintata in anul 1919, The International Trade Club of Chicago a semnat doar doua acorduri similare internationale – cu Italia si cu China- acordul semnat cu UGIR-1903 fiind cel de-al treilea semnat in aproape un secol de activitate. Cu ocazia acestei misiuni economice s-au stabilit urmatoarele :
• Infiintarea unei filiale a UGIR-1903 in America de Nord
• Presedintele fondator al Filialei UGIR-1903 America de Nord este dl. Dorel Nasui cunoscut om de afaceri roman.

Dl Presedinte Ioan Cezar CORÂCI a subliniat, cu aceasta ocazie, ca “Volumul schiburilor comerciale si al investitiilor americane in Romania este foarte mic, avand in vedere potentialul nostru ca tara europeana in care mai exista ica multe oprotunitati- spre deosebire de alte tari care au aderat cu mult inaintea noastra la Uniunea Europeana”.

In etapa urmatoare vor urma schimburi reciproce intre industriasii americani si cei din Romania, tinand cont si de faptul ca productia de echipamnete IT&C reprezinta cea mai importanta zona economica a Americii de Nord, unde se mai dezvolta sialte ramuri industriale importante cum ar fi: constructia de automobile; automatica; produse chimice; materiale de constructii; textile.
In acelasi timp trebuie subliniat faptul ca presedintele filialei UGIR-1903 America de Nord, Dl Dorel NASUI, se va ocupa si de relatiile economico-sociale ce se vor stabili intre mediile de afaceri din Romania si din Canada.


 
 Newsletter
 

inscrie:
 
Linkuri utile
  CES
Presedintie
Guvern
Camera Deputatilor
Senat
Legislatie
 
   
Informatii utile
   
   


© 2007 UGIR-1903. Toate drepturile rezervate.